NÁVRAT NA VSTUP DO NOVOMĚSTSKÉHO KURÝRA.

VRACÍM SE K AKTUALITĚ Z 14.9.2020 O TRANSPARENTNOSTI CHOVÁNÍ
VEDENÍ NAŠEHO MĚSTA KE SVÝM OBČANŮM




16.10.2020, 7.11.2020, 9.11.2020

Doplnění informace k této problematice ze dne 7.11.2020:

V Radě města č. 51 je v posledním bodu 8-diskuze následující informace:



Komentář Novoměstského kurýra"
Tuto informaci sem dávám proto, aby nezapadla a mohli jsme se k ní vrátit, pokud se nebude dále nic v tomto směru dít. Připomeňme si, že se jedná o bod 7.1 z RM 36,37.
Snad bude platit to známé - "co se vleče, neuteče". Budu to sledovat.

Mimochodem - je potěšitelné, že tuto věc připomněl pan tajemník, na rozdíl od všech přítomných radních. Ovšem, jak vidíte, žádný úkol vedený jako nesplněný k tomu uložen zřejmě není a výše uvedené konstatování určitě takovým úkolem není. Je to snad něco jako "zbožné přání"?

Doplnění ze dne 9.11.2020:
A ještě jedna potěšitelná informace:
V zápise z Rady města č. 51 se poprvé v tomto volebním období objevil na začátku zápisu seznam s nadpisem "Kontrola úkolú". A následuje seznam kontroly konkrétních úkolů uložených v Radě. Tak to je vážení přátelé opravdu pokrok. Že by k tomu pomohl i "Novoměstský kurýr"? Počkejme si, zda podobný krok se objeví i u zápisů ze Zastupitelstva města.

Jindřich Buchal.




Informace ze dne 16.10.2020:

Dnes, 16.10.2020, se objevil v rubrice "Dotazy a odpovědi" na stránkách Nového Města nad Metují následující dotaz a k němu odpověď:



Komentář Novoměstského kurýra:
Podrobnosti najdete v té aktualitě ze 14.9.2020.

Připomenu základní fakta - jde o bod 7.1 z Rady města č. 36 a 37. Tam bylo uloženo, aby na Zastupitelstvu v červnu bylo uloženo starostovi zajistit realizaci videopřenosů po rekonstrukci zasedačky, tak, aby se tam daly dělat ty videopřenosy. V té zasedačce jsem nikdy nebyl ale myslím si, že když se tam vejde Zastupitelstvo, tak by se tam daly dělat i videopřenosy. Videopřenos bych uměl udělat i z našeho sklepa.

Ovšem na tom Zastupitelstvu k bodu 7.1 z RM nepadlo ano slovo, nikdo ze Zastupitelů se na to ani nezeptal. Ani na dalším Zastupitelstvu v září. Co je uvedeno v kontrole úkolů z příslušných Rad města nikdo neví, není to zveřejňováno.
A tak se asi čekalo, že to "vyšumí". Je všeobecně známo, že řada našich Zastupitelů (nejen), se transparentnosti docela obává (viz uvádění jmenovitého hlasování).

Je tedy velmi dobře, že se našel občan, který se na to nyní zeptal. Pokud jde o tu odpověď, tak věc odsunuje v podstatě na neurčito, ostatně jak se v odpovědích města stává, kdy se konkrétnost a upřímná snaha poctivě odpovědet, někdy docela vytrácí.
Schválně, najde se nějaký Zastupitel, který tuto věc uchopí?

A tak asi je třeba vydržet, už se docela blíží další volby, doufejme, že se to po nich zlepší. A možná, že se najdou ti, jejichž trpělivost ani do voleb nevydrží a něco s tím udělají.

Jindřich Buchal.